image Snel en eenvoudig uw kerstpakketten bestellen image Welke NLP opleidingen bestaan er precies?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een website laten maken of ga je zelf aan de slag?

website laten maken of zelf aan de slag

Als jij een website nodig hebt, dan heb je twee keuzes: je kunt een website laten maken, of je kunt dit zelf doen. Aan beide opties zijn voor en nadelen verbonden. De keuze die je uiteindelijk maakt zal afhangen van je eigen kennis, van het soort website dat je nodig hebt en van wat je budget is. Er zijn voldoende gratis programma’s waarmee je zelf een mooie website kunt bouwen en dat dus zonder hier ook maar iets aan uit te geven. Lees hier verder over de voor- en nadelen van zelf een website opzetten of een website laten maken.

 

De voordelen van een website laten maken

Er zijn voldoende webdesigners die in een korte tijd een schitterende website voor je opzetten. En één van de belangrijkste voordelen van een website laten maken is dat het jou veel tijd en moeite scheelt. Daarnaast krijg je dan een website die uniek is, die goed in elkaar zit en die (als het goed is) op alle manieren geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Dit laatste is bijzonder belangrijk, want daardoor wordt je website gevonden en op de eerste pagina van de resultaten gezet. Door een webdesigner je website te laten maken ga je sterk van start.. 

 

Zijn er nadelen?

Uiteraard zijn er ook nadelen aan een website laten maken. Je weet niet zeker of degene die je inhuurt de website bouwt die jij voor ogen hebt. Misschien is deze persoon minder geschoold dan dat hij of zij aangeeft en krijg je een website die niet aan je eisen voldoet. Het grootste nadeel is misschien wel dat je hier vaak veel geld voor uit moet geven en dat heb je als beginnend ondernemer misschien niet. Het is dus altijd zaak om een kwalitatief bureau aan te wijzen als je een website laten maken wilt én dat je hier geld voor opzij zet. 

 

De voor- en nadelen van zelf een website opzetten

Ga je zelf aan de slag, dan is het voordeel dat je deze uitgaven bespaart. Je maakt je website helemaal zelf, dus je kunt deze exact zo invullen als je wilt. Het ontwerp is van jou en voldoet aan je eisen. Het grote nadeel is dat je zelf mogelijk niet voldoende kennis hebt en dat dit je erg veel tijd kost. Misschien vraag je je ook af waarom je website niet naar voren komt in Google en kom je er achter dat je nog meer tijd moet besteden aan zoekmachine optimalisatie. Een website laten maken bespaart je soms dus geld.

 

Een website laten maken of doe je dit zelf?

Het antwoord op deze vraag is niet alleen budget afhankelijk. Als jij bijvoorbeeld een blog wilt gaan schrijven, dan kun je deze prima zelf opzetten. Heb je een grote webwinkel en moet je vanaf dag één geld verdienen, dan is het beter om dit uit te besteden. Wil je direct succes en zelf zo min mogelijk tijd kwijt zijn, dan is een webdesigner de beste optie. Ga je zelf het wiel uitvinden en heeft alles geen haast, dan ontwikkel je een leuke hobby door dit zelf te doen.

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie