image Het volgen van een VCA Basis cursus image Leren op de werkplek: hoe pak je dit aan?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Excel Training om slimmer te werken

Excel is sinds de jaren 90 de meest populaire software om spreadsheets te maken. Om de basis van Microsoft Excel te leren heb je in principe geen aparte Excel training nodig. Met wat hulp van Google kun je al snel een tabel maken en daar bewerkingen op doen of de waarden weergeven in een grafiek. Zo maak je vrij eenvoudig een kasboek of een staaf diagram met de temperatuur in je tuin die je dagelijks meet. Ook het automatisch inkleuren van de cellen op basis van de waarden in de cellen is eenvoudig. Via allerlei online tutorials kun je veel leren, zo lang je weet waar je naar zoekt. Het nadeel van online uitzoeken hoe het werkt, is dat het veel tijd kost. Wil je slimmer werken met Microsoft Excel? Dan kun je beter een training volgen.

Excel training om sneller te leren
Als je een Excel training volgt, zul je door ervaren trainers begeleid worden. Zij zijn door de wol geverfd en kennen alle ins and outs van Excel. Afhankelijk van het doel waarvoor je Excel wilt gebruiken, kun je een specifieke training volgen. Moet je in je dagelijkse werk grote hoeveelheden ruwe data analyseren, dan is het handig om te leren hoe je data omzet naar Excel kolommen en hoe je de data met een macroautomatisch kunt bewerken. Nu doe je dit misschien allemaal handmatig om je niet weet hoe je dit kunt automatiseren in Excel. Na de training kun je de ruwe data veel sneller omzetten in een professionele spreadsheet met trend-line grafieken of zogenaamde pie charts.

Programmeren in Excel
Als je alles uit Exel wilt halen wat erin zit, dan kun je ook een training volgen die zich richt op het programmeren van specifieke functionaliteit in Excel. Programmeren gaat nog een stapje verder dan werken met macro’s. Om zelf te programmeren gebruik je Visual Basic for Applications (VBA). Dit zit standaard in Excel en het geeft je oneindig veel mogelijkheden om bijvoorbeeld een user interface aan de spreadsheet toe te voegen. De macro’s die je opneemt worden in feite in VBA opgeslagen. Als je hebt geleerd hoe VBA werkt, kun je zelf macro’s schrijven. Door zelf functionaliteit maken in Excel werk je slimmer en efficiënter.

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie