image 6 voordelen van een openhaard en de stookkosten doen verminderen image Wil je een goed elektrisch deurslot? Koop dit product

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat is het verschil tussen elementary school, high school en college?

Het nemen van een uitwisselingsjaar wordt steeds populairder. Een uitwisselingsjaar nemen is een grote stap en daarom maak je de keuze niet zomaar. Het is verstandig om van te voren er goed over ingelicht te zijn en zeker weten dat je dit leuk vindt. Als je een uitwisseling in Amerika Wil doen, is het goed om te weten wat de verschillen zijn en op welke school je komt. Zoek dus goed uit bij welke highschool in Amerika je terecht komt.

Wat houdt elementary school in?

Het aanbod van vakken kan variëren per school. De meeste scholen bieden de standaard vakken aan zoals, rekenen, lezen en taal. Sommige scholen bieden ook speciale vakken zoals handvaardigheid of muziek. elementary school is eigenlijk te vergelijken met de basisschool. Op elementary school zitten kinderen van ongeveer zes tot twaalf jaar oud. De kinderen zetten hier hun eerste stappen in hun algemene vordering. Na elementary school gaan de kinderen door naar Middle school. Tussendoor kunnen ze ook nog naar de Junior High school gaan, ook wel bekend als Middle school. Iedere staat heeft dit anders geregeld. Middle school kan je zien als de eerste twee jaar van je middelbare tijd. 

Wat houdt High school in?

High school kan je vergelijken met de middelbare school en om dan specifiek te zijn de de laatste vier jaren. In totaal zijn kinderen dus twaalf jaar bezig met hun lagere school en  highschool in Amerika. Vandaar dat ze daar zeggen dat ze in ‘’12th grade’’ zitten. In Amerika is het zo geregeld dat je tot je zestiende of achttiende jaar leerplichtig bent. In tegenstelling tot Nederland kan dit verschillen per staat. Ook wordt je bij High school door een typisch Amerikaanse bus opgehaald om naar school te gaan. Een schooldag begint op High school vanaf half acht tot en met half drie. 

Wat houdt college in? 

Een amerikaanse college is kleiner dan een universiteit en verleent alleen bachelor degrees, associate degress of lager. In Amerika kunnen jongeren na hun High school door naar een college. college kan je vergelijken met Nederlandse universiteit. Naar een college gaan is niet verplicht. colleges in Amerika zijn bijvoorbeeld, Harvard of MIT. college is in Amerika zeer prijzig. Je betaalt soms wel 35.000 dollar per jaar om naar een college te kunnen gaan. In Nederland kost universiteit ongeveer 1900 euro per jaar. Dat is ook een grote reden waarom studenten geld lenen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie