image Redenen om je auto te laten wrappen image Excel Training om slimmer te werken

Drop us a line...

Verstuur bericht

Het volgen van een VCA Basis cursus

Veel mensen zijn tegenwoordig geïnteresseerd in het behalen van het VCA Basis diploma. Het betreft hier een diploma welke aantoont hoe er niet alleen veilig, maar ook duurzaam kan worden gewerkt. In het merendeel van de gevallen is het zo dat u over een VCA Basis diploma dient te beschikken wanneer u voor een aannemer gaat werken. Dit lijkt in de praktijk behoorlijk vervelend te zijn. Veel mensen vrezen namelijk dat ze voor het behalen van dit diploma een lange cursus moeten volgen. Dat is gelukkig niet het geval, integendeel. Het is zelfs zo dat er op de markt speciale dagcursussen zijn terug te vinden die u kunnen helpen om de VCA Basis te kunnen behalen. In ieder geval, wilt u hier graag meer over te weten komen? Lees dan snel verder en ontdek de informatie hier op deze pagina!

Wat maakt VCA Basis zo belangrijk?

Op moment van schrijven is het zo dat naar verwachting meer dan 1,5 miljoen medewerkers over een VCA diploma beschikken. Bovendien geldt ook nog eens dat er ruim 15.000 bedrijven zijn gecertificeerd. Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat steeds meer ondernemingen van hun medewerkers eisen dat ze over een VCA diploma beschikken. Indien u in het bezit bent van de VCA Basis kunt u ten opzichte van uw nieuwe werkgever duidelijk maken dat u over de basiskennis beschikt welke is vereist om in een risicovolle omgeving op een veilige manier werkzaamheden uit te kunnen voeren. Dat is echter niet alles. Als houder van het VCA Basis diploma heeft u namelijk ook nog eens alle vereiste kennis in huis op vlak van wet- en regelgeving. Daarnaast weet u ook hoe gevaarlijke handelingen en situaties te herkennen en kunt u er preventieve maatregelen tegen nemen.

Welke onderwerpen komen aan bod tijdens een VCA Basis cursus?

Het spreekt voor zich dat veel mensen die op het punt staan om een VCA Basis cursus te volgen zich de vraag stellen welke onderwerpen er nu precies allemaal behandeld worden. De Basisveiligheid VCA onderwerpen werden allen uitgewerkt vanuit het oogpunt van de uitvoerende medewerker. Dit zorgt er in de praktijk voor dat u door het volgen van een VCA Basis cursus de basis leert van niet alleen veilig, maar ook gezond werken. Ook hoe bepaalde werkzaamheden voor te bereiden en ze vervolgens uit te voeren komt uitgebreid aan bod. Daarnaast wordt er tijdens het volgen van een VCA training eveneens duidelijk gemaakt hoe u om kunt gaan met specifieke gevaren en hoe te handelen bij met name incidenten en noodsituaties. Dit alles maakt het volgen van een VCA Basis cursus erg interessant.

Kan een VCA Basis cursus ook online worden gevolgd?

De VCA Basis cursus kan op heel wat verschillende manieren worden gevolgd. Wanneer u liever geen klassikale cursus wenst te volgen is het ook altijd een mogelijkheid om te kijken in de richting van een online B-VCA cursus. In dit geval wordt er doorgaans gewerkt met honderd procent praktijkgerichte filmfragmenten gecombineerd met een groot aantal oefenvragen. Let op, de doorlooptijd van een online VCA Basis cursus duurt eigenlijk even lang als de klassikale variant. Dit betekent dat u ook hier ongeveer acht uur tijd voor zult moeten voorzien.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie