image Wat zijn goede externe communicatiemiddelen? image Waarom je moet kiezen voor een ergonomische bureaustoel

Drop us a line...

Verstuur bericht

Gehoorschade op het werk

Voel jij je vaak ongemakkelijk op het werk, omdat je niet altijd alles verstaat wat er gezegd wordt? Zijn vergaderingen een hel voor je en vermijd je vaak gesprekken omdat je gehoor niet optimaal werkt? Gehoorschade kan namelijk erg lastig zijn en je hinderen in het uitoefenen van je job. Gelukkig zijn er oplossingen!

 

Gehoorschade op het werk brengt heel wat problemen met zich mee 

 

Onderschat gehoorschade op het werkt niet, het kan voor heel wat problemen zorgen. Denk maar eens aan het bijwonen van een vergadering. Als je gehoor niet optimaal werkt dan kan het voorvallen dat je niet alles verstaan hebt wat er gezegd werd. Mensen met gehoorschade durven dat ook niet altijd zeggen en dan kan het voor je baas overkomen alsof je niet voldoende geïnteresseerd bent. Je mist belangrijke dingen en je hebt het gevoel dat je er niet volledig bij hoort. Niet voldoende horen kan er ook voor zorgen dat je je afzondert. Je voelt je ongemakkelijk omdat je je gesprekspartner telkens moet vragen wat hij of zij gezegd heeft en je probeert deze situaties te vermijden. Hierdoor ga je minder snel gesprekken aan en dat kan na een tijdje leiden tot afzondering. Bovendien kan je dan het gevoel krijgen dat je er niet volledig bij hoort. Als er sprake is van gehoorschade kan je dat dus het best zo snel mogelijk aanpakken!

 

De oplossingen 

Voorkomen is altijd beter dan genezen 

 

Als je werkt in een lawaaierige omgeving, dan is het aangeraden om oordopjes te dragen. Ook bij evenementen buiten het werk waar er veel lawaai is, is het beter dat je ze draagt. Op die manier vermijd je om gehoorschade op te lopen. Neem als je thuiskomt van je werk genoeg tijd in stilte, zodat je oren even kunnen bekomen. 

 

Als je al gehoorschade hebt opgelopen 

 

Heb je de indruk dat je af en toe niet zo goed hoort? Dan kan je het beter eens laten testen bij een audioloog. Tests zijn gratis en je krijgt er professioneel advies bij. Heb je niet zo veel tijd? Dan kan je tegenwoordig ook makkelijk je gehoor online testen! Een online gehoortest gaat snel en is betrouwbaar omdat ze is samengesteld door audiologen, een goed alternatief dus!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie