image Gehoorschade op het werk image Met deze 5 tips houd je je kantoor overzichtelijk en opgeruimd

Drop us a line...

Verstuur bericht

Waarom je moet kiezen voor een ergonomische bureaustoel

Werken op kantoor begint met een goede ergonomische bureaustoel. Waarom? Omdat je niet thuis wilt komen met rugklachten na een lange dag werken. Dat niet iedereen het belang van een goede ergonomische bureaustoel inziet, blijkt wel uit het feit dat 85% van de rugklachten zijn te herleiden naar een langdurige verkeerde zithouding. Een goede ergonomische bureaustoel voorkomt rugklachten.

Langdurig verkeerde zithouding

Je kent het vast wel. Je bent al wat uren aan het werk achter je scherm en hebt niet door dat je inmiddels met een gebogen rug en ingezakt op je bureaustoel zit. Tijdens het werk begin je het al in je nek te voelen en als je thuiskomt, mopper je tegen je partner dat je last van je rug hebt. Luister je wel goed naar je lichaam?

Verschil ergonomische bureaustoel en gewone bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is in dit geval de beste oplossing voor jou. Maar wat doet een ergonomische bureaustoel precies? Een ergonomische bureaustoel draagt, ondersteunt en beweegt zijn bezitter met behulp van doordachte eigenschappen en intelligente mechanieken. Kortom, wat de ‘bezitter’ doet, doet de bureaustoel ook.

Een gewone bureaustoel doet dit niet en geeft weinig tot geen ondersteuning. Dit komt omdat normale bureaustoelen in grote aantallen worden geproduceerd en gebruikers allemaal op dezelfde manier op de stoel zitten. Je kunt de hoogte en armleuningen verstellen, maar daar blijft het bij.

Omdat we als mensen verschillend zijn, is zitcomfort voor iedereen een andere beleving. Een gewone bureaustoel is dan ook totaal niet afgestemd op jouw individuele behoeften waardoor je al snel een verkeerde zithouding aanneemt. Niet zo gek dus dat de meeste rugklachten veroorzaakt worden door een verkeerde zithouding. Bij een ergonomische bureaustoel werkt dit heel anders. De contactvlakken tussen de gebruiker en de ergonomische bureaustoel werken uitstekend samen.

Kies voor je gezondheid

Bij het kopen van de juiste ergonomische bureaustoel moet je vooral aan ‘jezelf’ denken. Het gaat om jouw gezondheid, niet om de prijs. Dat je voor de beste ergonomische bureaustoel meer moet neerleggen, is logisch. Maar zie het ook als een waardevolle investering in jezelf. Als je kiest voor een gewone bureaustoel zal dat je rug gaan ‘kosten’. Daarnaast gaat een ergonomische bureaustoel vele jaren langer mee dan een gewone bureaustoel. Waar kies jij voor als je dagelijks op de stoel moet zitten waarbij 4 a 5 uur beeldschermwerk als normaal wordt ervaren?

Laat je adviseren

Ben je van plan een ergonomische bureaustoel aan te schaffen, maar vind je het moeilijk om een keuze te maken? Laat je dan eens adviseren over de verschillende ergonomische bureaustoelen, een juiste zithouding en probeer de stoelen eens uit in een showroom.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie