Verschillen tussen de office manager en de directiesecretaresse BTW verhoging

Drop us a line...

Verstuur bericht

Grote fraude bij schroothandel

Voor drie broers uit Emmen en hun boekhouder is vorige week het proces begonnen, omdat ze miljoenen verdienden met het illegaal verkopen van grote partijen metaal.
Hierbij hebben ze toegegeven dat ze in totaal 4 miljoen euro overhielden met de verkoop van een partij metalen platen, dat geheel buiten de boekhouding om is gegaan. Hierbij werd het geld evenredig onder de broers verdeeld. Een van de broers bekende er een ‘wild leventje’ aan over te hebben gehouden.
In 2009 werden de broers samen met zes andere verdachten door de Fiscale Opsporingsdienst FIOD-ECD aangehouden. Hierbij werd in totaal bijna twee miljoen euro aan contanten, een caravan, een boot en zes auto’s in beslag genomen.
De broers worden verdacht van het leiden van een criminele organisatie, waarbij ze tientallen miljoenen hebben kunnen witwassen. Er werden volgens het OM valse facturen uitgeschreven, waarbij meerdere collega’s in de metaalrecycling-branche zouden hebben geparticipeerd. Volgens het OM is er binnen de branche een groot zwartgeldcircuit.
De broers geven zelf toe dat ze een aantal jaren valse belastingaangiftes gedaan hebben, waarbij ze de fiscus voor grote bedragen benadeeld hebben.
Toen de broers in 2009 werden gearresteerd, werden ook vuurwapens en munitie aangetroffen. De broers beweren, dat de wapens van hun inmiddels overleden vader waren, waar ze verder nooit meer aan hadden gedacht. De wapens werden echter wel in de tassen aangetroffen, waarmee grote bedragen geld werden vervoerd. De oudste broer Jan, heeft ook twee belastinginspecteurs met de dood bedreigd, hij zegt hier nu spijt van te hebben.
Met drie andere verdachten in de zaak, heeft het OM een schikking getroffen, waardoor zij niet verder vervolgd worden. Er werden ook financiële afspraken met de gebroeders O. gemaakt. Hieruit blijkt dat zij inmiddels al meer dan 1,6 miljoen euro aan de staat hebben terug betaald. Hier staat tegenover dat het OM niet zal proberen om nog meer oneerlijk verdiend geld terug te krijgen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie