image Tips bij het kopen van een jacuzzi image Waarom investeren in Spaans vastgoed een goed idee is

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe kunt u uw zakelijk lidmaatschap van een sportschool opzeggen?

Lidmaatschappen van sportscholen zijn moeilijk op te zeggen. Soms betaal je hoge annuleringskosten. En soms moet je een uitgebreid verhaal verzinnen over een mysterieuze ziekte, een recent ontslag of een verhuizing naar Amsterdam of Utrecht.

Waarom is het zo godvergeten moeilijk? Wel, het is tenslotte een contract dat u bindt aan voorwaarden waar u waarschijnlijk geen twee keer naar hebt gekeken toen u voor het eerst tekende. Een abonnement opzeggen is soms heel erg lastig, doordat er strenge contracten door grote bedrijven worden opgesteld.

Hier zijn tips van advocaten over hoe je een zakelijk lidmaatschap van een sportschool kunt opzeggen (en hoe je kunt voorkomen dat je belazerd wordt). Hopelijk helpen ze u door het proces te navigeren en bent u slimmer over het volgende contract dat u tekent, als dit u er niet van weerhoudt ooit nog lid te worden van een sportschool.

Als u net als ik al een paar jaar bij uw sportschool zit, heeft u het originele exemplaar waarschijnlijk niet meer. Maar als u dat wel hebt, kijk dan naar het opzegging beleid in het contract.

 Eerst en vooral: Lees je contract (het hele contract)

“Ik heb bijvoorbeeld een contract bekeken waarin een schriftelijke opzegtermijn van 30 dagen stond,” zegt Simeone. “Als je dat doet, stopt je verplichting om te betalen. Andere sportscholen hebben echter een contract van een jaar.”

De kleine lettertjes (en wat zijn die klein) zijn waarschijnlijk wat uiteindelijk je ondergang zal worden. Er is geen wet over lidmaatschappen van sportscholen. Bekijk eerst de documenten (waar consumenten zich bewust van moeten zijn) voordat je een contract met een sportschool tekent, zoals een Basic Fit.

Concentreer je op belangrijke onderdelen. Eén daarvan is de kostprijs. Zorg ervoor dat u weet of ze het recht hebben om de kosten te verhogen, jaarlijkse kosten in rekening te brengen en hoe je voor het lidmaatschap zult betalen. Kijk vervolgens naar de looptijd. Hoe lang zit u eraan vast, en kunt u er ooit onderuit? Lees deze punten zeer zorgvuldig. Probeer op die punten te onderhandelen, en wees bereid om weg te lopen als het niet goed past.

Onderhandelen voordat je tekent

Zoek plaatsen waar u kunt onderhandelen over de voorwaarden, het annuleringsbeleid en zelfs de betalingsvoorwaarden. U zult waarschijnlijk meer geluk hebben met dit bij een kleinere sportschool. Als het iemand is die zijn eigen ruimte heeft, zullen ze meer flexibiliteit hebben met hun contract. U zou kunnen zeggen: ‘Ik hou van deze sportschool, maar ik wil het wat makkelijker maken om het ergens in de toekomst op te zeggen’. Omdat ze u graag als klant willen, zijn ze misschien wat meegaander dan een groter fitnesscentrum.

Bekijk hun gezondheids- en letsel onthouding beleid

Op de dood na kan het een hele uitdaging zijn om de lidmaatschapskosten te stoppen. Scan het letsel beleid en de sectie over gezondheidscomplicaties van de gezondheidsclub als u moet pauzeren of annuleren.

Als u een medisch noodgeval hebt, praat dan met een manager over je situatie. Misschien bent u al een tijdje lid, maar heeft uw tussenwervelschijf hernia opgelopen en zegt de dokter dat u niet meer kunt sporten. Je hebt dan een betere kans om je lidmaatschap bij Basic Fit opzeggen of op te schorten, want de sportschool wil waarschijnlijk geen slechte reputatie.

Zelfs als u tevreden bent met uw fitnesscentrum, is dit hét moment om hun procedures te herbekijken voor het geval er iets gebeurt. Als u morgen uw been zou breken, zou u dan uw lidmaatschap voor een paar maanden kunnen bevriezen? Zou het bevriezen of pauzeren kosten met zich meebrengen, of zouden ze bereid zijn met u aan de situatie te werken? Hebt u een briefje van uw arts nodig om uit te leggen dat u niet mag sporten? Dit zijn vragen die u moet onderzoeken nu u nog gezond bent.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie