image Hoe kunt u uw zakelijk lidmaatschap van een sportschool opzeggen? image Zakelijk of privé investeren in NFT’s: de voor- en nadelen op een rijtje

Drop us a line...

Verstuur bericht

Waarom investeren in Spaans vastgoed een goed idee is

Als je definitief de knoop hebt doorgehakt om te investeren in vastgoed in Spanje, dan staan je enkele spannende maanden te wachten. Een goede raad: neem een Nederlandse makelaar in Spanje onder de arm die je wegwijs maakt in de Spaanse immobiliën wereld. Je bespaart er niet alleen heel wat tijd mee, maar het ontzorgt je van heikele punten die onverwacht kunnen opduiken. Een stand van zaken in 4 praktische tips samengevat.

#1. Zoek de juiste locatie uit

Wanneer je in Spanje in vastgoed wil investeren, zal je eerst moeten kijken welke locatie je persoonlijke voorkeur geniet. Volgende parameters bepalen de vastgoedprijs in Spanje:

  • de aanwezigheid van openbare vervoermiddelen

  • nabijheid van verbindingswegen

  • de welvaart in de streek

  • hoe het zit met de werkloosheidsgraad

Buiten deze criteria zal je zelf naar bepaalde normen moeten kijken wat voor jou de absolute voorkeur krijgt. Hou je van de grote drukte in de nabijheid van een strand of hou je meer van het kabbelende leven in een bergomgeving? Maak een bucketlist op en vink je droomwensen af.

#2. Weeg de plus-en minpunten met elkaar af

Welk doel wil je met een vastgoedinvestering in Spanje bereiken? Ga je kopen om te verhuren of koop je het vastgoed om later door te verkopen? Het verhuren van een Spaans vastgoed heeft het grote voordeel dat je maandelijks een passief inkomen creëert. Anderzijds loop je met de aanschaf van een woning om later door te verkopen minder risico en levert het een fors bedrag aan meerwaarde op.

#3. Kies voor grotere steden of toeristische badsteden

Wanneer je voor ogen hebt om later een vastgoed opnieuw te verkopen, kun je best opteren voor grote Spaanse steden zoals Barcelona en Madrid. Andere uitstekende investeringsopties zijn bij voorkeur provinciehoofdsteden zoals Malaga, Valencia of Sante Cruz in Tenerife. Uiteraard speelt de locatie een belangrijke factor bij het verhuren van een vastgoedpand.

#4. Controleer altijd wie de eigenaar is

Check na of de verkoper van het Spaanse pand ook wel de eigenaar is van het vastgoed. Zo ga je vermijden dat verschillende eigenaars het eigendomsrecht claimen. Om honderd procent zeker te zijn van het eigendomsrecht, kan je best navlooien of de woning deel uitmaakt van een zogenaamde comunidad de propietarios. Dit is de vereniging van Spaanse woningeigenaars. Belangrijk is dat je dit op voorhand controleert, samen met de geldige bouwvergunning van het pand.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie