image Waarom investeren in Spaans vastgoed een goed idee is image Kan je zakelijk een e-chopper kopen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Zakelijk of privé investeren in NFT’s: de voor- en nadelen op een rijtje

NFT is ontzettend populair geworden de afgelopen jaren. Hoewel voor veel mensen de cryptowereld nog een drempeltje te ver is, zien we ook dat steeds meer grote bedrijven het creëren en handelen in NFT’s juist weer wel omarmen. Het is dan ook geen wonder dat handelen in NFT’s steeds vaker in de krant of op het nieuws wordt genoemd. Met daarbij ook de nodige succesverhalen van mensen die miljoenen dollars of euro’s hebben verdiend. Maar voor de beginners onder ons kan dit soms net als ‘abracadabra’ klinken. Er is geen touw aan vast te knopen en je hebt geen idee waar iedereen het over heeft. Want wat is een Non Fungible Token precies? En is het interessant om hier op zakelijk- of privégebied in te investeren?

Wat is een NFT?

NFT staat voor Non Fungible Token. Dit is een eigendomscertificaat van een object wat vervolgens in een blockchain is vastgelegd. De techniek van de blockchain maakt dat de gegevens hiervan niet te vervalsen zijn. Hierdoor is het niet in te wisselen of te dupliceren. Een NFT kan enkel verkocht worden op een daartoe bestemd platform. Een NFT kan werkelijk van alles zijn. Van een online afbeelding tot een emoticon. Als eigenaar van een NFT sta je in je recht om de eigendom weer toe te kennen aan iets of iemand anders. Dit gebeurt middels betaling.

NFT’s worden verhandeld op een NFT Marketplace. Dit is een platform waar de eigendomsrechten van bepaalde objecten verkocht kunnen worden. Van elk object is er maar één van. Dit maakt dat het een zeer interessante en snel wisselende markt is.

Hoe verdien je geld met NFT?

NFT kan op verschillende manieren worden gebruikt om geld te verdienen. Met behulp van cryptovaluta koop je de unieke eigendomsrechten van een specifiek object. Dit kan bijvoorbeeld een unieke afbeelding zijn of een exclusief stukje muziek. Door de uniciteit van de NFT kan de prijs erg hard stijgen. Zeker wanneer het object dusdanig speciaal is, dat er heel veel vraag naar komt.

Wel moet rekening worden gehouden met de volatiliteit van de markt. Eveneens als de cryptomarkt kunnen de prijzen zeer sterk fluctueren. Dit maakt dat het een risicovolle investering kan zijn. In sommige gevallen levert het echter ook weer flink wat op.

Investeren als ondernemer of op privégebied?

Denk je er over om te investeren in NFT? Maar weet je niet of je dit op privé vlak moet doen of juist op zakelijk gebied? Dan is het belangrijk om de risico’s van NFT te begrijpen. De markt is dusdanig volatiel dat er werkelijk geen touw aan vast te knopen is. De risico’s voor je bedrijf kunnen dan ook flink hoog zijn.

Wil je dit? In de meeste gevallen is het verstandiger om handelen in NFT’s nooit zakelijk aan te pakken. Je kan mogelijk namelijk schulden maken via je onderneming. Dit kan uiteindelijk zelfs tot faillissement leiden en in het ergste geval word je zelfs privé aansprakelijk gesteld door de schulden die gemaakt zijn. Dit kan blijvende gevolgen hebben. Je kunt er nooit vanuit gaan dat alles goed gaat. Daarom is het belangrijker om kleinere investeringen te doen met je privé vermogen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie