image Een uitzendbureau kan je weer aan de slag helpen! image Waar moet je aan denken bij het organiseren van een kerstborrel?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe staat het gesteld met de zorg in Nederland?

Een nieuw kabinet komt met verse plannen voor Nederland op allerlei terreinen. De zorg vormde tijdens de verkiezingen al een heel belangrijk punt voor discussie dat steeds terugkeerde. Niet voor niets deed de zorg ook tijdens de kabinetsformatie al veel stof opwaaien. Op dat moment stond er nog geen nieuwe ministersploeg op het bordes, maar toch beheerste het regeerakkoord al het gesprek van de dag. De regering Rutte III zou namelijk het eigen risico willen ophogen en daar stond op z’n zachtst gezegd lang niet iedereen om te springen. Het eigen risico bleef uiteindelijk gelijk en volgens een grote groep Nederlanders nog altijd onbetaalbaar.

Zorg met aandacht

De kosten voor de peperdure zorg moet ergens vandaan komen. Het voorbeeld van het eigen risico geeft aan hoe sterk de verzorging en het kostenplaatje daarvan leven in de maatschappij. Bij zuidzorg komen we in aanraking met alle lagen van de samenleving. Op het ene moment staan we bijvoorbeeld een jonge moeder bij in de kraamtijd met haar pasgeboren baby. De volgende keer staan we klaar voor één van de ouderen in ons land. Gelukkig bereiken steeds meer mensen een hoge leeftijd. Het gevolg hiervan is een hoger risico op gezondheidsklachten en een groeiende behoefte aan zorg.

Pittig maar waardevol werk

Het zal een nieuw kabinet moeilijk ontgaan dat veel werkenden in de zorg worstelen met een te hoge werkdruk. De berichten over personeelstekorten domineren al geruime tijd het nieuws. Onlangs lieten verplegers nog van zich horen over hun enorme takenpakket. Veel verpleegkundigen moeten naast hun gebruikelijke werkzaamheden vaak ook administratieve taken afhandelen of andere kleine klussen opknappen. Eigenlijk ontbreekt het hun aan tijd om zich met dit soort zaken bezig te houden. Bij voorkeur besteden ze natuurlijk zo veel mogelijk aandacht aan de patiënt. Een medemens verplegen betekent dat je heel direct van groot belang bent voor die andere persoon.

Zorg op maat

Iedere patiënt heeft zijn eigen persoonlijkheid en ook weer andere zorgbehoeftes. Op de website van zuidzorg maak je kennis met de diensten die onze organisatie biedt. Met trots kijken we naar ons waarderingscijfer van bijna een negen op basis van honderden beoordelingen. Behulpzaamheid staat voorop in de aanpak van zowel de organisatie als onze individuele professionals. Niets zo fijn als goede zorg wanneer je dat nodig hebt of in onze plaats om die ondersteuning te bieden aan patiënten. Naar aanleiding van de persoonlijke gezondheidssituatie of eerdere ervaringen stemmen we de zorg graag zo gericht mogelijk af.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie