Moeite met kennisbronnen en communicatie van HR HR en Outplacement

Drop us a line...

Verstuur bericht

HR-managers; voorkom Burn-Outs!

Omdat het vaak niet makkelijk is om een volledig opgebrande persoon weer helemaal volop aan de gang te krijgen is het erg belangrijk om te proberen burn-outs te voorkomen. Een burn-out wordt veroorzaakt wanneer iemand een lange tijd last heeft van chronische overbelasting. Soms kan deze chronische Hr advies burn out
overbelasting wel jaren aanhouden en de desbetreffende persoon kan er mee door blijven lopen totdat op een dag het zal klappen en deze persoon niet meer in staat is iets te doen.
Als iemand eenmaal echt geklapt is en uit de diagnose blijkt dat er sprake van een burn out is, dan kan deze persoon vaak de kleinste taak niet meer uitvoeren en er kan maar amper beweging in worden gekregen. Het duurt vaak erg lang voor iemand met een burn-out om daarvan te herstellen, soms herstellen mensen er helemaal niet van. Bij bedrijven kunnen burn-outs grote problemen opleveren, omdat deze personen vaak de meest gedreven en ijverige werknemers zijn. Zodra deze persoon dan uitvalt, dan kan dit voor een bedrijf een groot gemis zijn.
Een HR-advies van ons is om burn-outs daarom te voorkomen door goed op enkele symptomen te letten. Als de meest gedreven werknemers ineens regelmatig negatieve opmerkingen begint te maken kan dit een aankomende burn-out betekenen. Als u verschillende symptomen heeft geconstateerd is het het beste om uw werknemer rust te geven en ziek te melden zodat hij/zij de tijd heeft om compleet tot rust te komen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag