HR-managers; voorkom Burn-Outs! Outplacement, hoe zit dat precies?

Drop us a line...

Verstuur bericht

HR en Outplacement

In deze tijden van economische crisis lees je vaak in de kranten dat organisaties noodgedwongen dienen te reorganiseren. Vaak dienen de werknemers dan andere functies te bekleden of komen er zelfs functie te vervallen. Dit houd vaak in dat er werknemers ontslagen gaan worden. Een outplacementtraject kan de werknemers begeleiden bij het vinden van een andere baan of het zoeken naar nieuwe doelen in het leven.

Het inzetten van Leiderschap NLP Outplacement kan een werkgever vele kosten en conflicten besparen maar daarnaast is er voor het HR-team ook een rol weggelegd. Er zijn namelijk vele manieren om het outplacementtraject in te gaan. Zo kan alles worden uitbesteed aan een bureau maar kan het ook zo zijn dat de HR-manager deze taken op zich neemt, hiertussen zijn ook nog vele verschillende vormen toe te passen.

Als werkgever heb je dus in principe twee keuzes: je geeft een werknemer een outplacementbudget mee of je houd regie over het traject en ondersteunt de werknemer bij het outplacementtraject. De HR-manager neemt dan de rol van coach over en dient bepaalde trajecten met de werknemer te doorgaan. Het ontslag dient verwerkt te worden, er dient een zelfonderzoek e worden gedaan naar iemand wensen en behoeften, de arbeidsmarkt dient bekeken en uitgepluisd te worden naar de mogelijkheden. Als dit allemaal doorgelopen is dient er een Sollicitatietraining gedaan te worden en kan de werknemer de arbeidsmarkt weer op!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag