HR en Outplacement Assertiviteit en solliciteren

Drop us a line...

Verstuur bericht

Outplacement, hoe zit dat precies?

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft een aantal flinke klappen gehad tijdens de economische crisis, maar in vergelijking met Griekenland is het hier nog steeds een paradijs. Helaas worden er nog steeds mensen ontslagen en niet alleen om bedrijfseconomische redenen. Een geluk bij een ongeluk, in Nederland heb je bij je ontslag recht op outplacement. Deze Engelse term houdt in dat je huidige werkgever jou zo goed mogelijk begeleid naar een nieuwe baan. Dit kan iets in dezelfde branche zijn, maar ook iets compleet anders.

Als je het positief bekijkt, is ontslag een mogelijkheid om te herontdekken wat jouw talenten zijn, waar je krachten liggen, waar je gelukkig van wordt en wat je nu eigenlijk écht wilt met je leven. Een deel van een outplacement traject bestaat namelijk uit het in kaart brengen van jouw competenties en daar wordt vervolgens een passende baan bij gezocht. Zo kan het ontslag van een ontevreden office manager leiden tot een heel gelukkig bestaan als aannemer, omdat je nu eindelijk met je handen gaat werken.

Ook al heeft outplacement voordelen, het blijft een enorm vervelende ervaring om ontslagen te worden. Gelukkig word je ook op dit vlak begeleid, waardoor je ontslag niet traumatiserend hoeft te zijn.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag