image De mogelijkheden van VR voor jouw bedrijf image Met deze tips bouw jij aan je merk als bloemist

Drop us a line...

Verstuur bericht

Deze materialen worden het meest gebruikt in de bouw

Bij de bouw van bijvoorbeeld een huis worden veel materialen gebruikt. Iedere materiaalsoort heeft weer eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om deze voor- en nadelen te kennen, zodat je weet wanneer je welk materiaal moet gebruiken. Daarom hebben we in dit artikel de meest gebruikte materialen in de bouw beschreven! 

 

Hout

Eén van de meest gebruikte materialen in de bouw is toch wel hout. Alhoewel dit in de praktijk niet gebeurt, is het zelfs mogelijk om een volledig huis te bouwen van alleen maar hout! Bij geen enkel ander materiaal is dit mogelijk. Vooral vroeger werd hout erg veel gebruikt, maar nog steeds is het niet weg te denken uit de bouwsector. Dit komt omdat hout diverse voordelen kent. Zo is hout erg licht van gewicht. Hierdoor kan het zijn eigen gewicht beter dragen dan bijvoorbeeld beton, waardoor er minder ondersteuning nodig is bij grote ruimtes. Ook wordt de sterkte van hout niet beïnvloed door elektriciteit en hitte. Daarnaast is hout goed in het absorberen van geluid, in plaats van het te reflecteren. Hierdoor worden echo’s en geluidsoverlast vermindert, wat bijvoorbeeld handig is in een kantoorruimte. Tot slot is hout milieuvriendelijk. Wanneer het wordt weggegooid zal het namelijk veel sneller afbreken dan bijvoorbeeld beton of metaal. 

Hout klinkt dus als het perfecte bouwmateriaal. Er zitten echter ook wat nadelen aan. Zo krimpt en zwelt het materiaal snel. Hout absorbeert namelijk vocht en verliest het ook weer makkelijk. Ook kan hout snel beschadigd worden. Het kan tevens gaan rotten, in brand vliegen of door insecten aangevreten worden. 

 

Staal

Een andere erg veel gebruikte materiaalsoort is staal. Staal is erg sterk. Ook is het vrij licht en erg buigzaam. Hierdoor wordt het vaak gebruikt voor de bouw van bruggen. Ook kan met staal snel gebouwd worden, wat weer arbeidskosten bespaard. Daarnaast kan staal dat wordt gedemonteerd eenvoudig hergebruikt worden. Helaas kent ook staal enkele nadelen. Zo is het een duur materiaal om te produceren. Ook kan staal gaan roesten. Wanneer je echter kiest voor de super duplex van Steelpoint International heb je dit probleem niet. Dit is namelijk roestvast.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie