image 3 tips voor het repareren van je betonvloer image Ken jij de bedrijfsafval regelgeving?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Energielabel bedrijfspand aanvragen: stap voor stap

Energielabel bedrijfspand aanvragen

Beschik jij als pandeigenaar nog niet over een geldig energielabel voor je bedrijfspand? Dan is het verstandig om een energieprestatieadviseur in te schakelen voor het vaststellen van het energielabel. Weten hoe een energielabel bedrijfspand aanvragen werkt? Lees hier stap voor stap hoe je een energielabel voor je bedrijfspand kunt aanvragen.

Wat is een energielabel voor je bedrijfspand?

Een energielabel voor je bedrijfspand valt onder de energielabelplicht voor utiliteitsgebouwen. Om een geldig energielabel aan te vragen is het nodig om een EPA-U adviseur langs te laten komen voor een inspectie. De afkorting EPA-U staat voor Energie Prestatie Advies Utiliteit.

Tijdens de inspectie wordt er gekeken naar de energieprestatie van het bedrijfspand. Denk bijvoorbeeld aan belangrijke factoren, zoals de isolatie, verwarming en verlichting. Na de inspectie worden genoteerde gegevens uitgewerkt tot een energieprestatieadvies-rapport met daarin naast de energiebesparende maatregelen ook een geldig energielabel.

Bij verkoop of verhuur van je bedrijfspand is het verplicht om over een geldig energielabel te beschikken. Niet in het bezit van een geldig energielabel? Dan riskeer je een boete die kan oplopen tot honderden euro’s.

Energielabel bedrijfspand aanvragen stappenplan

  1. Allereerst is het belangrijk om een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor een geldig energielabel. Je kan zelf zoeken naar een energieprestatieadviseur, maar je kunt ook via EnergielabelOffertes.nl bij verschillende aanbieders een offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat de aanbieder over de juiste certificaten beschikt en ben je ook nog eens het voordeligste uit.
  2. Na het kiezen van een bedrijf is het belangrijk om een afspraak voor de inspectie in te plannen. Tijdens deze inspectie van het bedrijfspand is het nodig dat de EPA-U adviseur toegang heeft tot het bedrijfspand.
  3. Tijdens de inspectie worden er notities gemaakt met betrekking tot de energieprestatie van het pand, vervolgens worden deze notities op kantoor uitgewerkt tot een energieprestatieadvies-rapport.
  4. Het uitwerken duurt gemiddeld ongeveer 7 werkdagen. Binnen deze periode ontvang je dus ook een geldig energielabel.
Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie