image Voordelen van werken en leren image Wat staat er in een loonvorderingsbrief?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Leren op je werkplek

Leren in de praktijk is de beste manier om te leren. Leren doe je elke dag en de hele dag door. En waar leer je nou beter dan op de plek waar je het werk uit moet voeren? Nergens dus. Voordat je aan het werk kan is het cruciaal om praktijkervaring opgedaan te hebben. Het is niet voor niks dat het leren in de praktijk bij de grootste organisaties wordt toegepast. Neem de politie, daar leer je de helft van de tijd en ben je de helft van de tijd op straat te vinden om praktijkervaring op te doen. 

Leren in de praktijk werkt het beste omdat je naast je docenten ook nog eens collega’s om je heen hebt waar je van alles van kunt opsteken. Je collega’s beheersen alle benodigde vaardigheden al, dus je kunt beter van hun leren dan van iemand die je alleen de praktijk uitlegt. 

Het 70:20:10 model

Dit is een model dat speciaal ingericht is om het optimale te halen uit een lerende organisatie. De zegt al een hele hoop; het 70:20:10 model bestaat uit 70 procent leren tijden het werken, 20 procent leren doormiddel van coaching en feedback en 10 procent leren door middel van klassikale lessen. Dit model is bedacht door Charles Jennings en is in het leven geroepen om het leren in de praktijk structuur te bieden. Het leren in informele kringen staat hierbij centraal. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? 

Er zijn tal van mogelijkheden als het aankomt op leren in de praktijk. Ga op onderzoek uit want je wint de beste werknemers voor je bedrijf op deze manier. Dit omdat je investeert in elkaar. 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie