image Leren op je werkplek image Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat staat er in een loonvorderingsbrief?

Weigert je werkgever om je loon uit te betalen? Dat is een hele vervelende situatie. Natuurlijk wil je er alles aan doen om je loon alsnog te krijgen. Check altijd eerst goed of je nog recht hebt op loon en of je het loon echt nog niet op je rekening hebt ontvangen. Hierna kun je stappen gaan ondernemen. Vraag eerst bij je werkgever na wat er aan de hand is. Dit kan ook via e-mail of via de telefoon. Reageert je werkgever niet? Of weigert hij of zij simpelweg je loon alsnog te betalen? Dan is het tijd om een loonvorderingsbrief te versturen. Natuurlijk wil je dat deze brief alle belangrijke punten bevat en dat het duidelijk is wat je precies vordert. Een goede loonvorderingsbrief is belangrijk bij het vorderen van achterstallig loon, omdat je zo laat zien dat je het serieus meent en dat je professioneel met de situatie omgaat. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips wat er allemaal in een loonvorderingsbrief moet staan.

Gegevens over je functie

Ten eerste is het belangrijk om voldoende informatie te geven over je functie. Vermeld de datum van je indiensttreding, de titel van je functie en het aantal uren dat je werkzaam bent bij de organisatie. Dit geeft een volledig beeld van je functie.

De periode waarin je geen loon hebt ontvangen

Vervolgens is het vanzelfsprekend erg belangrijk dat je vermeld over welke periode je geen loon hebt ontvangen. Vermeld het aantal weken of maanden of een andere specifieke periode waarover je geen loon hebt ontvangen. Vertel ook wanneer het loon eigenlijk betaald had moeten zijn. En hebben jullie er al over gesproken? Vermeld dit dan ook, met de datum waarop jullie hierover hebben gesproken. Zo schets je een compleet beeld van de situatie.

Verzoek om betaling en wettelijke verhoging

Natuurlijk draait het om het verzoek om betaling van het salaris. Vermeld dus duidelijk dat je het gehele salaris alsnog betaald wil hebben. Stel hierbij een termijn, bijvoorbeeld van 7 dagen. Geef ook aan dat je recht hebt op een wettelijke verhoging als er niet binnen een redelijke termijn aan je verzoek wordt voldaan. 

Juridische stappen

Als het loon uiteindelijk nog steeds niet wordt betaald, onderneem je misschien wel juridische stappen. Achterstallig loon vorderen kan namelijk met behulp van juridische bijstand. De kosten hiervan zijn in veel gevallen op de werkgever te verhalen. Vermeld dus dat je juridische hulp zal inschakelen als de werkgever niet betaald, maar dat je uiteraard hoopt dat dit niet nodig zal zijn. Als je op zoek bent naar juridische bijstand om je te helpen bij het vorderen van achterstallig loon, kun je terecht bij RechtNet Advocaten. RechtNet Advocaten heeft gespecialiseerde advocaten in onder andere het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en huurrecht, en heeft bovendien een incassobureau.

Netjes, duidelijk en concreet

Houd de toon in de hele brief netjes, maar wees wel duidelijk en concreet. Hierdoor voorkom je het ontstaan van misverstanden. Verstuur de brief aangetekend, zodat je er zeker van bent dat de brief verstuurd en aangekomen is.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie