image Het zakelijk gebruikmaken van interieurstickers image Generatie Z en schulden: wat is de verhouding?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Marketing toepassen met narrowcasting

Op het gebied van marketing is steeds meer mogelijk. In voorgaande jaren moest marketing nog gedaan worden aan de hand van grote posters en flyers. Door de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt op digitaal gebied hebben we nu te maken met de term narrowcasting. Met behulp van narrowcasting is het mogelijk om een doelgroep op een specifiek moment van informatie te voorzien. Zo kan er veel geld worden bespaard en is het resultaat dermate hoger. Met behulp van de juiste narrowcasting software is het mogelijk om een aantrekkelijke afspeellijst te maken. In dit artikel hopen we een aantal tips te geven narrowcasting succesvol te maken.

Stel een doel

Voordat u begint met narrowcasting is het belangrijk om een duidelijk en haalbaar doel voor ogen te nemen. Want welke doelgroep wilt u benaderen en op welke manier. Er komt namelijk veel meer kijken bij het samenstellen van een afspeellijst dan verwacht.

Waar ga je de narrowcasting vertonen?

Achter iedere afspeellijst is een heel narrowcasting systeem verborgen wat een flinke investering kan zijn. Om dit narrowcasting systeem ook rendabel te maken is het verstandig om een geschikte locatie voor het scherm te bepalen. Het scherm moet namelijk goed opvallen bij de bezoekers.

Content is belangrijk

Een goed narrowcasting systeem is belangrijk om het succesvol te maken maar is niet doorslaggevend. Daarom is het heel belangrijk om content de ontwikkelen die er aantrekkelijk uit ziet voor de bezoekers. Zorg ervoor dat de bezoeker getriggerd wordt door de informatie die vertoond wordt. Er mag natuurlijk wel een stukje tekst op de afspeellijst toegevoegd worden maar geen uitgebreide teksten die onleesbaar worden voor de bezoekers. De bezoekers bevinden zich namelijk op een grote afstand van het scherm en maakt het lezen daarom moeilijker. Zorg ervoor dat er altijd relevante informatie op het scherm wordt vertoond. Zo moeten de advertenties nog van toepassing zijn. Het is ook mogelijk om nieuws of de staat van het verkeer te laten zien, deze informatie dan wel relevant is en niet veroudert

Schermen vervangen geen mensen

Alles wat ingezet wordt om verkopen te verbeteren valt onder marketing. En zo zorgt narrowcasting ervoor dat er meer verkopen gerealiseerd worden. Een productvideo kan ervoor zorgen dat klanten even blijven kijken wat er allemaal mogelijk is, maar een verkoper moet hier nog steeds op de juiste manier op inspelen. Persoonlijk contact is en blijft een belangrijk onderdeel bij het verkopen van producten. Daarnaast is het mogelijk om narrowcasting systemen toe te passen in interactieve schermen. Bezoekers kunnen in een showroom zelf de aanwezige mogelijkheden bekijken zonder de hulp van personeelsleden. Toch is het verstandig om de laatste fase van het verkoopproces door een medewerker uit te laten voeren.

Narrowcasting systeem

Narrowcasting kan met behulp van narrowcasting software op de juiste manier uitgevoerd worden. Daarom is het belangrijk om het abonnement aan te sluiten bij een partij die betrouwbaar is en waar de narrowcasting software regelmatig up gedatet wordt. Zo bent u altijd eigenaar van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van marketing.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie