image Twitter: promoted tweets Het lezen van folders

Drop us a line...

Verstuur bericht

Ondernemers besteden veel tijd aan administratie

Uit onderzoek blijkt dat ondernemers gemiddeld 16 uur per week aan de administratie besteden. Dit is een enorme last voor de ondernemers. Ondernemers werken gemiddeld 11 uur per dag, hiervan gaat bijna 25% op aan de administratie. Dit is zonde, omdat hierdoor niet gewerkt kan worden aan de hoofdactiviteiten van de onderneming. 

Dat ondernemers zoveel tijd besteden aan de administratie komt vooral doordat er veel papierwerk dubbel ingevuld dient te worden. Terwijl dit veel eenvoudiger kan, wat weer een tijdbesparing oplevert. Ook is nog niet alles digitaal, waardoor de ondernemer verplicht is dit op een andere manier naar de desbetreffende instantie over te brengen. Dit kan allemaal veel sneller en veel kosten besparen. Voor veel ondernemers is het ook lastig om de administratie te doen, vaak missen zij net dat beetje kennis wat alles sneller laat verlopen.

Veel bedrijven kiezen ervoor om een groot deel van de administratie uit te besteden, maar zij komen dan alsnog aan de 3 uur per dag. Het uitbesteden van de administratie kost ook veel geld voor de bedrijven, sommige bedrijven geven tussen de 5 en 10% van hun omzet uit aan externe bedrijven. De administratie moet meer digitaal worden en gemakkelijker.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie