image Dé oplossing voor de ZZP’er die zoekende is naar een hypotheek! image Een uitzendbureau kan je weer aan de slag helpen!

Drop us a line...

Verstuur bericht

Praktische opleidingen: de ruggengraat van de economie

Je hoort het constant voorbij komen in het nieuws en ook in de geschreven pers: we leven in een kenniseconomie. Diploma’s zijn belangrijker dan ooit en fysieke arbeid is een stille dood aan het sterven. In de praktijk is daar echter weinig van aan. Sterker zelfs: traditionele beroepen zoals werken in de bouw bieden meer kansen dan ooit tevoren. Een fysieke uitdaging aan gaan zoals een opleiding stukadoor kan jou carrièrekansen bieden die er anders niet zijn. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: de ruggengraat van de economie wordt nog altijd gevormd door mensen die praktische opleidingen achter de rug hebben.

De voordelen van praktische opleidingen

De arbeidsmarkt vraagt steeds meer en het is dan ook gemakkelijk om de basis uit het oog te verliezen. Nochtans zijn heel wat van de knelpuntberoepen waar de economie op draait beschikbaar als opleiding. Praktische opleidingen bieden heel wat voordelen voor wie er zich aan waagt. Zo is het in de eerste plaats een feit dat werkgevers op zoek zijn naar krachten die op snel in het bedrijf ingeschakeld kunnen worden. Een praktijkgerichte opleiding is daar de ideale leerschool voor. Wat betekent dat? Dat je sterker in de arbeidsmarkt staat. Een opleiding volgen toont een wil tot bijleren aan en bovendien een skillset die blijft uitbreiden. Een skillset die bovendien meteen inzetbaar is en zich zonder enige twijfel zal vertalen in heel wat kansen die in andere beroepen en sectoren ondenkbaar zijn.

De ruggengraat van de economie

Werken in de bouw moet één van de meest ondergewaardeerde beroepen van het land zijn. Nochtans is het zo dat de bouwsector één van de drijvende krachten is achter de economie. Waar het een paar jaar geleden nog leek dat de sector aan het afzwakken was is dat vandaag de dag wel even anders. De bouwsector is enorm aan het aanzwengelen en dat heeft tot gevolg dat er gekwalificeerde arbeidskrachten nodig zijn. Om maar een simpel voorbeeldje te geven: op heel wat locaties is een opleiding stukadoor mogelijk. Een ideale opleiding om in geen tijd in de sector in te stromen en een veelzijdige, belangrijke job uit te oefenen. Er zijn dan ook carrièremogelijkheden genoeg binnen de sector. Dat is exact de reden waarom praktijkgerichte opleidingen de ruggengraat van de economie vormen. De praktische beroepen hebben een immense nood aan nieuw en gekwalificeerde volk. De instroom uit deze opleidingen is dan ook het levensbloed van de sector.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie