Beeindigingsovereenkomst Werkloosheid weer toegenomen in januari 2013

Drop us a line...

Verstuur bericht

Tips bij ontslag

ontslagWerkgevers gaan in deze onzekere economische tijden steeds vaker over tot ontslag. Je ziet in de kranten steeds vaker berichten over ontslaggolven bij grotere bedrijven maar daarnaast worden de ontslagen bij de kleinere bedrijven wel eens vergeten. Ook dit is een erg grote groep mensen.  Steeds vaker zijn er ontslagen op basis van de beëindiging op grond van bedrijfseconomische redenen of disfunctioneren. Werknemers weten vaak niet wat ze met een dergelijk ontslag aan moeten en wat hun rechten zijn. Daarom hier enkele tips die toepasbaar zijn bij dergelijke reden van ontslag.

De Invloed van ontslag

Vaak is ontslag een erg ingrijpende en ingewikkelde zaak welke van grote invloed is op je leven. Niet alleen de financiële gevolgen kunnen groot zijn maar daarnaast ook de psychische gevolgen, het komt vaak als een klap aan. Toch is het belangrijk het hoofd rustig te houden en het ontslag op een zakelijke manier aan te pakken. Daarnaast kan het ook een groot voordeel zijn als je professionele bijstand krijgt, iemand die kan helpen en juist die zakelijke kant van het ontslag ziet.

Hoe omgaan met ontslag?

Wie geconfronteerd wordt met ontslag kan het beste niet direct iets tekenen en een schriftelijke verklaring aanvragen, daarnaast is een schriftelijke versie van het ontslaggesprek goed omdat dan duidelijk is wat er is besproken en hier laten terug over gedacht kan worden. Vaak vergeet je grote delen omdat je het nieuws nog dient te beseffen. Vraag na een gesprek altijd bedenktijd en schakel indien mogelijk een adviseur in die je duidelijkheid kan geven in mogelijke vervolgstappen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag