image Motor van de zaak rijden: waar moet je aan denken? image Verschillende beroepen in de bouw

Drop us a line...

Verstuur bericht

Waarom je als werkgever moet kiezen voor een uitzendbureau

Uitzendbureaus zijn een ster in het voorzien van flexibel personeel waar dat nodig is. Jij vraagt je misschien af of dat ook iets voor jou bedrijf zou zijn? Klinkt wel goed dat flexibel personeel! Hier alle redenen waarom je als werkgever een uitzendbureau zou inschakelen!

 

Flexibiliteit

Een groot voordeel van uitzendkrachten is dat je ze kunt inzetten waar en wanneer je wilt. Bijvoorbeeld in drukke periodes vang je de pieken op met uitzendkrachten. Die flexibiliteit is vooral handig als je als bedrijf zijnde erg projectmatig werkt. Je stemt het aantal in te huren uitzendkrachten af aan de hand van de duur en grote van het project waar je aan gaat werken. Zo kun je onnodig hoge loonkosten besparen. 

 

Geen doorbetaling bij ziekte

Als een van je vaste werknemers ziek wordt ben je verplicht door te betalen tot een max van 2 jaar. Uitzendkrachten zijn niet jou werknemers, ze zijn vanuit het uitzendbureau gestuurd dus die moeten er ook voor zorgen dat de uitzendkrachten eventueel doorbetaald worden bij ziekte. 

 

Langere proefperiode

Een uitzendkracht wordt heel vaak uiteindelijk gewoon aangenomen als vaste werknemer. Het is bij uitzendkrachten wel zo dat ze een enorm lange proefperiode hebben, wat er voor zorgt dat je langer kan beslissen of de uitzendkracht goed voor je bedrijf is of niet. 

Die proefperiode is namelijk net zo lang als ongeveer 3 tijdelijke contracten. 

Dit is enorm gunstig voor jou omdat je dan na die tijd zeker weet of de uitzendkracht het waard is en dat je dus niet vast zit aan iemand die zijn werk niet goed doet. 

 

Minder administratie

De uitzendkracht is officieel in dienst bij het uitzendbureau en dus niet bij jou. Jij betaald een vast bedrag aan het uitzendbureau wat er voor zorgt dat die uitzendkracht betaald wordt. Dat betekent dus dat jij helemaal geen administratie hoeft te doen voor die uitzendkracht omdat hij niet officieel bij jou in dienst is. 

 

Hoe kom ik in contact met een uitzendbureau

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar professionals in Terneuzen? Dan is Vakmasters Terneuzen echt wat voor jou! Daar word elke werknemer opgeleid tot echte professional! Zoek niet verder en neem een kijkje op de website! 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie