image Wat houdt het beroep metselaar nou eigenlijk in? image Content marketing: meer bezoekers

Drop us a line...

Verstuur bericht

Waarom zou je een uitzendkracht gebruiken in de bouw?

Binnen de bouw is het gebruikelijk dat er veel uitzendkrachten op de vloer werken. Dit zie je het vaakst gebeuren bij de projecten waar meerdere maanden overheen gaan, want dan zijn er vaak soms meer handen nodig voor een gedeelte van de bouw. Om bouwpersoneel in te huren kun je een uitzendbureau zoals Vakmasters Goes inschakelen. Maar wat zijn de nou de voordelen van een uitzendkracht over de vloer?

De voordelen van uitzendkrachten in de bouw

Wanneer je uitzendkrachten gaat inhuren heeft dit een hoop voordelen, namelijk: uitzendbureaus bieden alleen maar vakmannen en vrouwen aan die passen bij de klus. Daarbij hoef je voor een uitzendkracht maar één standaardbedrag te betalen, hierdoor voorkomen je allemaal losse personeelskosten. Uitzendkrachten zijn uiterst flexibel in hun uren. Op het moment dat het werk op is kan je de uitzendkracht gewoon laten gaan zonder enige problemen. En als laatste op het moment dat de uitzendkracht ziek is betaal je hier zelf niks voor. Alle ziektekosten worden gerekend op het uitzendbureau dus jij zit nergens aan vast.

Waar moet op gelet worden bij het inhuren van uitzendkrachten?

Wanneer je start met een nieuwbouwproject en daarbij uitzendkrachten gaat in huren moet er op twee dingen gelet worden

De Ketenregeling

Bij sommige uitzendkrachten zal de ketenregeling aan de orde zijn. Dit betekent dat op het moment dat de uitzendkracht twee jaar achter elkaar werkzaam is voor je bedrijf de uitzendkracht verplicht een vast contract aangeboden moet krijgen.

De inlenersbeloning

Wanneer je een uitzendkracht inschakelt krijg je te maken met een inlenersbeloning. Een inlenersbeloning is gemaakt voor uitzendkrachten dat ze gelijke loon en secundaire arbeidsvoorwaarden als degene met een vast contract. 

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie