image Zo kun je het beste computerogen voorkomen! image Welk achterstallig onderhoud neemt u onder handen voor de verkoop?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wanneer schakel je een advocaat in?

Iedereen kan te maken krijgen met een juridisch probleem. Sommige problemen kan je zelf oplossen. Maar als het een juridisch probleem is waar je niet onderling uit kan komen, krijg je te maken met een rechtszaak. Zo kun je een advocaat, een jurist en een mediator inschakelen. Ben jij nou op zoek naar een advocaat die jou helpt en verdedigt tijdens een juridisch conflict? Dan ben je bij Zuyd-advocaten aan het juiste adres. De Brabantse advocaten voor ondernemers, werkgevers en vastgoedeigenaren, waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid voorop staat. 

Waarom schakel je een advocaat in?

Een advocaat kun je voor veel conflicten inschakelen. Je kan een advocaat onder andere bij een echtscheiding, ontslag en bij een arbeidsconflict inschakelen. Soms is het zo dat het niet onderling opgelost kan worden. Dit is heel vervelend en helemaal als de zaken moeilijker liggen. Op zo’n moment kan je het beste een advocaat inschakelen. Iedereen heeft recht op een advocaat. Het inhuren van een advocaat kan een flink prijsje krijgen. Als je dit niet kan betalen, heb je recht op een vergoeding van de kosten. Krijg je een advocaat vergoed, dan wordt er een advocaat voor jou uitgekozen. Het is zelfs zo dat het soms verplicht is om een advocaat te nemen. Je moet verplicht een advocaat inschakelen als je voor een civiele procedure moet verschijnen bij de rechtbank. Een advocaat is ook heel handig. Zij leggen alles beter uit aan de rechter en verdedigen jou. In sommige gevallen is dus het wel echt handig om een advocaat te nemen. 

Wanneer ben je een verdachte?

Je bent een verdachte als er een redelijk vermoeden is dat jij schuldig bent van een strafbaar feit. Als de politie een onderzoek tegen jou is begonnen, kan het al betekenen dat jij een verdachte bent. Dit wilt niet gelijk zeggen dat jij schuldig bent aan het strafbaar feit. Als verdachte kan je jouw zwijgrecht toepassen. Iedereen heeft in Nederland recht op zwijgrecht.

Kan je in hoger beroep gaan?

Het is mogelijk om in hoger beroep te gaan. Je gaat in hoger beroep als je het niet eens bent met de beslissing op het bezwaar. Het is mogelijk om binnen twee weken na de uitspraak in de rechtbank bezwaar te maken. Je kan echter maar één keer in hoger beroep gaan en het is mogelijk dat het verzoek om in hoger beroep te gaan afgewezen wordt. 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie