image Stappenplan bij het organiseren van een zakelijk event image Vergaderen op een inspirerende locatie

Drop us a line...

Verstuur bericht

Soorten bureaus binnen de recruitmentbranche

Steeds vaker zoeken bedrijven nieuwe werknemers door het inschakelen van een extern bedrijf. De branche die dit doet wordt de recruitmentbranche genoemd. De bureaus die actief zijn in deze branche verschillen enorm, van vastgoed recruitment tot salesgerichte uitzendbureaus, in elke sector is er wel iets. Wil je voor jouw bedrijf ook een arbeidsbemiddelingsbureau inzetten om nieuwe werknemers binnen te slepen, maar heb je geen idee wat de mogelijkheden zijn? Dan heb ik voor jou de verschillende soorten bureaus in de recruitmentbranche kort uitgelegd.

Uitzendbureaus

Een uitzendbureau is een dat werkkrachten voor tijdelijk werk uitzendt naar bedrijven. Meestal focussen uitzendbureaus zich op start- of operationeel niveau en werken ze regionaal. Werklozen kunnen er vaak zonder afspraak naar binnen lopen. De uitzendbureaus nemen vaak het grootste deel van het recruitmentproces in handen.

Recruitmentbureaus

Recruitmentbureaus zijn in hun werkwijze anders als uitzendbureaus. Recruitmentbureaus zijn vaak alleen verantwoordelijk voor de zoektocht naar geschikte kandidaten. Deze geschikte kandidaten stellen ze vervolgens voor aan de opdrachtgever. Deze werkgevers zijn dan uiteindelijk zelfverantwoordelijk voor het eventueel aannemen van de kandidaat. De recruitmentbureaus richten zich vaak op hoger opgeleide werknemers. Op het gebied van vastgoed recruitment zie je dan ook vooral dat managers en projectontwikkelaars worden aangetrokken via recruitmentbureaus.

Detacheringsbureaus

Een detacheringbureau heeft werknemers op hun eigen loonlijst staan. Deze werknemers zetten ze in op tijdelijke vacatures in te vullen. Wanneer dit soort bureaus een aanvraag krijgen voor kandidaten die ze niet in hun dienst hebben gaan ze opzoek naar externe kandidaten.

Door het inzetten van een extern bureau die werknemers voor je zoekt kan je zelf de focus houden op de werkzaamheden die binnen het bedrijf gedaan moeten worden. Recruiters zijn vaak specialisten en weten goed wat ze doen. Hiernaast heb je zelf ook inspraak bij het aannemen van de kandidaten en kom je dus niet voor verrassingen te staan. Kan je zelf niet de ideale kandidaat binnenslepen, dan kan een recruitmentbureau jou uit de brand helpen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie