image Waarom is het afsluiten van een autoverzekering verplicht? image Inhuren van uitzendkrachten, een goed idee?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Aan de slag als zzp’er in de bouw?

Aan de slag als zzp’er in de bouw? Drie redenen om voor jezelf te beginnen

 

Ben je net klaar met je opleiding tot timmerman, maar heb je geen zin om in loondienst voor een baas te gaan werken? Ga dan aan de slag als zzp’er in de bouw! In deze blogpost vind je drie redenen waarom je na je opleiding tot timmerman voor jezelf moet gaan beginnen.

Vrijheid

Een van de meest voorkomende redenen om aan de slag te gaan zzp’er in de bouw is de vrijheid die je daarvoor terugkrijgt. Je bent als zzp’er namelijk je eigen baas en kun je dus zelf bepalen hoelang en wanneer je wil werken. Ideaal als je een keer naar de dokter moet of als een van je kinderen ziek thuis moet blijven. Ook heb je geen vervelende baas die over je schouder meekijkt of jouw werk wel goed uitvoert.

Afwisseling

Naast de vrijheid krijg je er ook een hoop afwisseling voor terug. Omdat je iedere keer weer voor een andere opdrachtgever kunt werken. Ideaal als je graag nieuwe dingen wil doen en niet iedere keer hetzelfde klusje. Mocht je liever wel wat vastigheid willen dan kun je er ook voor kiezen om een goede relatie op te bouwen met een opdrachtgever, zodat je verzekerd bent van een vaste bron van inkomsten.

Fiscale voordelen

Als zzp’er heb je ook een hoop fiscale voordelen. Denk aan de zelfstandigenaftrek waar je gebruik van kunt maken als je ondernemer bent voor de inkomstenbelasting, hiervoor moet je natuurlijk ondernemer zijn en aan het urencriterium voldoen. Ook kun je als starter aanspraak maken op de startersaftrek. Hierdoor hoef je als startende ondernemer minder belasting te betalen.

 

Eve kort samenvattend als zzp’er krijg je de vrijheid om zelf te bepalen wat je doet. Afwisseling, omdat je steeds weer voor een andere opdrachtgever kunt werken. En heb je een paar diverse fiscale voordelen bij de belasting.

Dus ben jij enthousiast geworden om aan de slag te gaan na je opleiding tot timmerman? Klik dan hier om meer te weten komen over werken in de bouw als zzp’er.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie