Online Relatiegeschenken kopen Waaraan moet een boekhouding voldoen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Boekhouding fraude bij DE Master Blenders 1753

Er is een fraude in de boekhouding geconstateerd door DE Master Blenders 1753 bij de Braziliaanse activiteiten. Het nettoresultaat zal mede hierdoor dit jaar waarschijnlijk 45 tot 55 miljoen lager zijn dan voorzien.boekhouding
Er is volgens DE zelf een uitgebreid onderzoek naar de fraude ingesteld. Een woordvoerder van DE zegt dat de fraude zeer recent naar boven is gekomen, maar het onderzoek heeft betrekking op de periode 2009-2012. Het onderzoek zal ongeveer over 3 weken afgerond worden. Alvorens de woordvoerder van DE.
De fraude heeft te maken met kortingen die niet afgeboekt zijn en oninbare vorderingen. Er worden volgens het concern strenge maatregelen genomen om de interne controle in Brazilie op orde te krijgen.
Ok zullen er voorzieningen op voorraden en belastingen worden getroffen. Het eigen vermogen van het welbekende koffieconcern zal dit jaar met zo’n 85 tot 95 miljoen afnemen. Hiervan is minder dan 50 procent door de fraude veroorzaakt.
Het bedrijf DE Master Blenders 1753 splitste zich recent van het moederbedrijf Sara Lee af en maakte haar rentree op de Amsterdamse beurs in juni.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie