Minister de Jager is het niet eens met roulatie accountants Belastingdienst gaat minder brieven versturen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Boekhouding in Excel

Iedereen die een eigen onderneming wil starten is verplicht om daarvoor de administratieve zaken bij te houden. Het bijhouden van de administratieve zaken wordt ook wel boekhouden genoemd. Bij het boekhouden gaat het om het bijhouden van een financiële administratie.
Het is voor iedere ondernemer wettelijk verplicht om een BTW boekhouding en andere administratiezaken bij te houden. Wilt u weten wat er precies allemaal onder deze administratie valt, dan kunt u daarvoor terecht bij de Belastingdienst.

Boekhouden in Excel

Men kan voor het bijhouden van de BTW boekhouding verschillende softwarepakketten gebruiken. Als u als ondernemer bijvoorbeeld een webwinkel wilt beginnen is een soortgelijk softwarepakket niet altijd nodig. Wanneer u een onderneming op start zonder personeel, auto van de zaak of andere lastigere zaken die in de BTW boekhouding moeten worden bijgehouden dan is het best mogelijk om uw boekhouding in Microsoft Office Excel bij te houden. Hiervoor kunt u eens een kijkje nemen op de website van Microsoft, waar u het een en ander vind over facturatie in Excel. Op deze site kunt u bijvoorbeeld ook een sjabloon voor een verkoopfactuur downloaden, waarmee u makkelijk noodzakelijke gegevens kunt invoeren, met een uitgebreide uitleg erbij wordt het u met dit sjabloon een stuk makkelijker gemaakt om uw boekhouding in Excel bij te houden.

Boekhoud sjablonen

Daarnaast kunt u op internet allerlei verschillende boekhoud sjablonen vinden. Vaak moet u bij deze sjablonen een aantal kleine aanpassingen maken, zoals het invoeren van uw bedrijfsnaam e.d. Maar met een soortgelijk sjabloon kan men vaak al een heel eind komen en wordt de boekhouding een stuk makkelijker gemaakt.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie