image Werken als ZZP’er: zo pak je dat het best aan image 6 tips voor een conversieverhogende website

Drop us a line...

Verstuur bericht

De factoringmaatschappij van nu

De term factoringmaatschappij komt steeds vaker terug als een financieringsmogelijkheid. Maar tegelijkertijd is het nog een mysterie voor velen. Daar wordt nu verandering in gebracht! In dit artikel wordt uitgelegd wat een factoringmaatschappij is en of een factoringmaatschappij misschien wel de oplossing is voor u!

Wat is een factormaatschappij?

Een factormaatschappij wordt ook wel een financieringsmaatschappij genoemd. Deze is niet noodzakelijk verbonden aan de bank. Een factoringmaatschappij verstrekt flexibele kredietfaciliteiten aan bedrijven. Deze kredietfaciliteit is vaak gebaseerd op de uitstaande vorderingen van de organisatie in kwestie. Factoring is dus eigenlijk niets meer of minder dan het financieren van facturen. Het is een moderne manier van financieren. Het financieren van nu.

Verschillende vormen van factoringmaatschappij

Er zijn verschillende vormen van factoring en het verschilt per factormaatschappij welke vorm wordt aangeboden. Je kunt op verschillende sites ook factoring vergelijken. Maar in basis komen deze vormen op hetzelfde neer. De factormaatschappij bevoorschot uw facturen. U stuurt de facturen naar een factormaatschappij en u beschikt dan direct over een percentage van het uitstaande bedrag. Dit kan tot wel 90% zijn. De voordelen van factoring is dat u over meer liquide middelen gaat beschikken. Hierdoor kunt u sneller groeien, investeren of uw leveranciers sneller betalen.

Wanneer kunt u gebruik maken van factoring?

Een factoringovereenkomst wordt vaak afgesloten door bedrijven die snel groeien. Bij zulke gevallen is er ook vaak behoeften aan liquiditeiten. Dit zodat ze de groei ook daadwerkelijk kunnen financieren. Een bank zal over het algemeen veel minder krediet willen en kunnen verstrekken. Factoring wordt vaak gebruikt bij MBO’s, MBI’s en bij de doorstart van een bedrijf.

De voor- en nadelen van factoring

Er zijn meerdere voordelen aan werken met factoring. De kosten van factoring zijn namelijk flink gedaald en de verwachting is dat dit zich ook zal blijven voortzetten. Daarnaast is het grootste voordeel van factoring dat u sneller en over meer liquide middelen gaat beschikken. Wat de groei nog meer bevordert. Wat ook een groot voordeel is, is dat u zich op het ondernemen kunt concentreren en dingen zoals debiteurenbeheer, incasso, etc. uit handen kunt geven. U kunt er natuurlijk altijd nog voor kiezen om dit wel zelf te blijven doen.

Desondanks zijn er ook nadelen. Een van de belangrijkste nadelen van factoring naast dat er rente is, is dat je ook een factor fee of fixed fee moet betalen. Een factor fee is eigenlijk een vast bedrag per factuur. En een fixed fee is een percentage van de omzet. Het kan ook een combinatie van beide zijn.

Denkt u na over het gebruiken van factoring? Vergeet dan niet om verschillende aanbieders goed te vergelijken zodat u met de juiste partij voor uw bedrijf in zee gaat.

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie