image Waarom kiezen voor een uitzendbureau? image De verschillende soorten gehoorbescherming 

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een opleiding tot stukadoor: dit moet je weten

Als je stukadoor wil worden, zul je werk gaan uitvoeren in de afbouw. Dit betekent dat je aan de slag gaat als het gebouw eenmaal staat. Als stukadoor maak je de plafonds en wanden egaal, en draag je dus bij aan de uitstraling van het pand. Een ontzettend leuk beroep dus! Wil je graag stukadoor worden? Dan kun je de opleiding stukadoor volgen. In deze blog vertellen we je daar alles over.

Voordelen

De opleiding stukadoor heeft een aantal grote voordelen. Zoals we net al zeiden, draag je bij aan de uitstraling van het pand. Jouw werk zal worden gezien door de gebruikers van de panden, of het nou bewoners van een huis zijn of werknemers in een kantoor. En dat jouw werk gezien wordt, geeft een gevoel van voldoening. Jij bepaalt mede hoe een gebouw wordt beleefd, en daar mag je trots op zijn. Daarnaast leer je bij de opleiding stukadoor vooral door te werken. Dit is niet alleen leuk, maar ook ontzettend leerzaam. Je krijgt betaald voor je werk en je bent lekker actief bezig. 

Projecten

Als stukadoor zijn er een aantal verschillende projecten waar je aan kunt werken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan nieuwe huizen of kantoren in de nieuwbouw of renovatie. Je komt dus op verschillende locaties, afhankelijk van het project waar je aan werkt. De ene keer ben je aan het werk in een bedrijfspand en de andere keer bent je bij een particulier thuis. Het leuke hieraan is dat je afwisselend werk hebt en veel verschillende mensen ontmoet.

Werkzaamheden

Stukadoors hebben verschillende werkzaamheden. Zo moet je niet alleen goed kunnen stucen, maar ook kunnen overleggen. Soms is er overleg nodig met je opdrachtgever, leidinggevende, of gewoon je collega. Daarnaast moet er soms decoratief stukadoorswerk worden verricht. Hierbij kun je denken aan decoratieve afwerklagen, lijstwerk en ornamenten. 

Competenties en vaardigheden

Natuurlijk moet je als stukadoor goed kunnen stucen. Dit leer je tijdens je opleiding. Je moet nauwkeurig en precies kunnen werken, zodat je een keurig eindresultaat achterlaat. Oog voor detail is ook mooi meegenomen als stukadoor. Verder is het ontzettend handig als je goed kunt samenwerken, zelf problemen kunt oplossen en goed kunt plannen.

Toekomstperspectief

Als je de opleiding stukadoor hebt afgerond, kun je ervoor kiezen om direct aan het werk te gaan. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een aannemer, bouwbedrijf of stukadoorsbedrijf. Maar je kunt er ook voor kiezen om verder te studeren, bijvoorbeeld voor gezel stukadoor op niveau 3.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie