image Een eigen bedrijf starten image Leuke cadeaus om aan je werkgever te geven

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat doet een uitzendbureau?

Je kunt tegenwoordig op verschillende manieren aan een baan komen. Online via social media of de online banenbanken, je kunt ook rechtstreeks op een vacature reageren maar je kunt je ook inschrijven bij een uitzendbureau. Maar hoe werkt een uitzendbureau nou, wat kunnen ze voor je betekenen? Hieronder lees je het antwoord op een paar van deze vragen.

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau wordt eigenlijk ook wel een soort marktplaats van het werk genoemd. Hier komen vraag en aanbod van werk samen. Bedrijven die regelmatig op zoek zijn naar personeel of juist op zoek zijn naar veel personeel leggen hun vraag weg bij een uitzendbureau. Daarnaast zijn er ook mensen die werk zoeken en zich aanmelden bij een uitzendbureau. Zo ontstaat er een databank met werkzoekende en een databank met banen.

Coaching en begeleiding

Vaak is het zo dat uitzendbureaus vinden dat je je altijd moet blijven ontwikkelen. Dit kan zowel binnen je vakgebied maar ook als je het roer helemaal om wilt gooien. Zo bieden uitzendbureaus vaak ook coaching en begeleiding aan zodat je je op allerlei vlakken kan ontwikkelen en zo word je de kans geboden om niet stil te zitten als het ware.

De match

De medewerkers van een uitzendbureau leggen je interesses en werkervaring naast elkaar en gaan dan opzoek naar de juiste match. Het kan hierbij zowel gaan om parttime baan, fulltime banen, tijdelijke projecten en opdrachten, bijbaantjes of juist een baan voor een langere tijd. Op het moment dat je je inschrijft bij een uitzendbureau zal je een gesprek hebben waarin je cv besproken wordt, maar ook je opleidingen en werkervaring. Daarnaast wordt er natuurlijk ook gevraagd naar je wensen en behoeften en naar wat voor werk goed past bij je ambities en ervaring.

Welke banen vind je bij een uitzendbureau?

Je kunt bij een uitzendbureau terecht voor allerlei soorten banen. Dit kan in verschillende sectoren maar ook op verschillende niveaus. Van middelbaar geschoold tot en met een hbo-diploma. Uitzendbureaus diverse vacatures op verschillende vakgebieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan agrarisch, logistiek, tuinbouw, fruitteelt, etc. Toch bestaan er ook uitzendbureaus die zich specifiek op een sector richten. Neem nou bijvoorbeeld Vakmasters. Dit uitzendbureau richt zich vooral op bedrijven en werkzoekende in de bouw en techniek. Vaak is het ook makkelijk om bij een uitzendbureau te gaan dat zich specifiek richt op een sector, voor het geval dat je al zeker weet dat dit de sector is waar je in wil werken. Mede omdat je daardoor de juiste begeleiding krijgt wat betreft die sector.

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie