image 6 tips voor een conversieverhogende website image Wat doet een uitzendbureau?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een eigen bedrijf starten

Er zijn heel veel redenen te bedenken om een eigen bedrijf te starten. Zo kan het zijn dat het je niet meer voor een baas wil werken. Of heb je net een kindje gekregen? Dan kan het zo zijn dat het na een tijdje allemaal weer begint te kriebelen om iets te doen of te gaan werken. Wat is dan idealer dan je eigen bedrijf te beginnen? Zodat je het moeder zijn kan combineren met vanuit huis werken aan je eigen onderneming. Als je een goed idee hebt en je wilt het graag is het zeker leuk om te doen. Nooit geschoten altijd mis. Toch zijn er wel een paar dingen waar je aan moet denken voordat je deze stap kunt nemen! Je vindt ze hieronder.

Inschrijven

Als je voor jezelf wilt beginnen is het belangrijk om je bij een paar instanties in te schrijven. Onder andere bij de Kamer van Koophandel. Als beginnende ZZP’er is het belangrijk dat je jezelf inschrijft. Je kunt hiervoor een online een afspraak maken. Zodra je je ingeschreven hebt bij de KVK geven zij je gegevens door aan de belastingdienst. Sinds 2013 kun je je kosteloos inschrijven en als je stopt met je bedrijfje kun je jezelf ook weer uitschrijven. Naast dat je je moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel moet je je bij het oprichten van een bv of stichting ook inschrijven bij de notaris, de notaris regelt dan de inschrijvingen.

Wat moet je niet vergeten

Wat je niet moet vergeten bij het beginnen van je eigen bedrijfje is om een goed ondernemersplan te schrijven. Je maakt hier in de door jou bedachte ideeën compleet. Vaak staat hier een omschrijvingen in van wat je wilt doen en waar je jezelf wilt vestigen. Daarnaast ben je ook verplicht om je administratie bij te houden en deze tot zeven jaar te bewaren. Krijg je het al warm bij het idee dat je administratie moet doen? Dan kun je ervoor kiezen om je administratie uit te besteden. Dit kan bijvoorbeeld bij Doomen & Quist. Vergeet niet dat als je voor jezelf begint je ook je eigen pensioen moet regelen.

Communicatie

Het is verstandig om je bedrijfje op verschillende manieren te communiceren. Het is verstandig om een goede en pakkende website te maken waar duidelijk op wordt wie je bent, waar je voor staat en wat je doet. Creatief is om zelf aan de slag te gaan met je eigen website maar ook dit werk kun je uitbesteden. Een facebookpagina is ook verstandig voor naamsbekendheid. Ook visitekaartjes en goed netwerken is belangrijk.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie