image Het belang van het regelmatig updaten van je WordPress website image Dé oplossing voor de ZZP’er die zoekende is naar een hypotheek!

Drop us a line...

Verstuur bericht

Besparen op printkosten doet u zo!

Op het werk wilt u natuurlijk besparen op zoveel mogelijk kosten. Denk hierbij aan energiekosten en reiskosten van personeel. Maar ook op printkosten kan flink bespaard worden, iets waar niet snel aan gedacht wordt. Met een aantal aanpassingen kunt u zo heel wat euro’s besparen die u weer in iets anders kunt investeren. We geven u graag een aantal tips zodat u kunt besparen op uw printkosten.

Kies voor de juiste printer

Er zijn heel veel verschillende soorten printers op de markt, en het kan lastig zijn om daar de juiste uit te kiezen. Wilt u graag besparen op de kosten, maar toch een goede printer in huis hebben, dan kunt u kiezen voor refurbished printers. Deze zijn van uitstekende kwaliteit, maar zijn al eerder gebruikt en bijvoorbeeld voorzien van nieuwe onderdelen. Zo bent u ook nog eens duurzaam bezig. Daarnaast moet u afwegingen maken op basis van het printgedrag in uw bedrijf. Wordt er voornamelijk in zwart wit geprint en is kleur in uw documenten niet van essentieel belang? Kies dan voor een zwart wit printer van Refurbished Printer! Zo hoeft u niet extra te betalen voor kleurencartridges en kunt u een goedkopere printer bestellen. Kies dan ook voor een all-in-one printer die dus niet alleen kan printen, maar ook kan kopiëren en scannen. Zo hoeft u geen drie apparaten aan te schaffen en bespaart u dus op de kosten.

Kies de juiste instellingen van de printer

Allereerst is het belangrijk om alle medewerkers bewust te maken van het feit dat niet alles geprint hoeft te worden. Mailtjes hoeven niet altijd geprint te worden en ook bestanden voor een vergadering kunnen bijvoorbeeld op een scherm getoond worden. Natuurlijk kan het niet altijd voorkomen worden dat er geprint moet worden. Moet er toch geprint worden, zorg er dan voor dat de instellingen van de printer juist staan. Kies bijvoorbeeld altijd voor dubbelzijdig printen, dan bespaart u flink op de papierkosten. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om documenten voor intern gebruik altijd in grijstinten geprint worden, of dat gekozen wordt voor de “draft mode”, waarmee minder inkt gebruikt wordt.

Beperk het afdrukken van afbeeldingen

Afbeeldingen zijn niet altijd noodzakelijk, maar toch worden ze vaak mee afgedrukt. Denk hierbij aan handtekeningen onder mailtjes of kleurrijke grafieken. Dit is natuurlijk niet altijd nodig. Daarom is het slim om het afdrukken van afbeeldingen zoveel mogelijk te beperken. Moeten er toch echt afbeeldingen geprint worden, maak dan gebruik van foto cartridges en maak ze kleiner. Ook kunt u de saturation, de intensheid van de kleur, verminderen. Zo kunt u heel wat besparen op uw printkosten!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie