Koude acquisitie Tips voor reclame maken

Drop us a line...

Verstuur bericht

Mogelijk vele ontslagen bij NS

Er wordt gevreesd voor een massa ontslag bij de Nederlandse Spoorwegen. Er is uit een intern document gebleken dat er de komende jaren mogelijk 1000 mensen op straat komen te staan bij de NS.

Het bestand werd voor de NS-directie als advies door een extern bureau opgesteld. Er zal bij de NS de aankomende jaren 100 miljoen bezuinigt moeten worden. Bij de afdelingen automatisering, inkoop en financiele zaken zou 30% van de kosten geschrapt kunnen worden.

De bezuinigingen zullen nog verder uitgewerkt moeten worden, waardoor de gevolgen voor het personeel nog niet precies duidelijk zijn, maar de vakbonden maken zich zorgen dat er een massaontslag zal gaan plaatsvinden.

Volgens FNV Spoor-bestuurslid Roel Berghuis kunnen de ontslagen in Nederland tot in de duizend oplopen. Ook bij CNV Vakmensen wordt er zorgen gemaakt over de plannen.

Bij NS wordt er gezegd dat ze zichzelf niet herkennen in de combinatie van 100 miljoen besparen en duizend mensen ontslaan. De gemiddelde leeftijd van het personeel is 57 jaar. Veel medewerkers zullen dus de aankomende jaren met pensioen gaan. Het Adviesbureau The Hackett Group is volgens de NS ingehuurd om uit te zoeken of deze arbeidsplaatsen later nog opnieuw opgevuld moeten worden. Er werd door de woordvoerder van de NS wel benadrukt dat er nog niet duidelijk is hoeveel banen er geschrapt zullen worden.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag