Zelf shirts bedrukken Planning control

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat te doen als er collega’s worden ontslagen?

Tegenwoordig zijn er steeds meer reorganisaties en vallen er steeds vaker ontslagen. Het aantal werkelozen loopt nog steeds op en ook voor de achterblijvers die wel hun baan mogen behouden kan dit erg ingrijpend zijn. Je blijft zelf buiten schot, hoe ga je hiermee om?

Vaak krijgen de overblijvers last van zogenoemd survivors guilt. Je voelt je schuldig omdat er prima mensen en werknemers een ontslagbrief hebben gekregen. Dit is vaak het geval als er werknemers om financiële redenen ontslagen worden. Het gaat hierbij dan niet altijd om het functioneren maar vooral om salaris en de vraag wie er het laatst bij gekomen is en wie geen vast contract heeft.  Vaak valt dan een gezellige groep uiteen en veranderd de sfeer drastisch. Men gaat zich onzeker voelen en iedereen probeert zijn eigen positie binnen het bedrijf te beschermen.

Als achterblijver zit je vaak met veel vragen en er kan een grote onzekerheid heersen. Daarom is het ook zo belangrijk dat je goede inlichtingen krijgt en dat het helemaal duidelijk is wie welke taken op gaat pakken en hoe het werk van de wegvallende collega’s wordt opgevuld. Het is dus erg belangrijk dat je goed communiceert met je collega’s, daarnaast kun je ook bij elkaar steun zoeken.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag