image Zo ga je om met een gerechtsdeurwaarder image Corporate finance voor u uitgeklaard

Drop us a line...

Verstuur bericht

Voorkom deze valkuilen bij het starten van je eigen horecagelegenheid

Het starten van een eigen horecagelegenheid is ontzettend leuk. Misschien droom je hier al wel jaren van, en eindelijk wordt deze droom werkelijkheid! Helaas zijn er veel horecazaken die snel worden opgeheven, om verschillende redenen. En dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen! Je wil dat jouw horecazaak een groot succes wordt en niet snel gesloten hoeft te worden. Daarom vertellen we je in deze blog een aantal veel voorkomende valkuilen bij het starten van je eigen horecagelegenheid. 

Alles zelf willen doen

Een van de valkuilen van horecaondernemers is het feit dat ze alles zelf willen doen. Als je een eigen horecaonderneming hebt, komt hier ontzettend veel bij kijken. Er moet worden gekookt, bediend en afgewassen, en daarnaast moet er een boekhouding worden bijgehouden. Het is haast onmogelijk dat je dit allemaal zelf kunt doen, dus daarom is het belangrijk om zaken uit te besteden. Investeer dus in goed personeel wat je klanten netjes kan bedienen en zorg voor stressbestendig personeel in de keuken. Daarnaast kun je je boekhouding uitbesteden aan een accountant. Zo houd je zelf meer tijd over om te besteden aan je horecazaak! 

Onvoldoende marketing

Veel horecaondernemers denken dat de klanten wel vanzelf naar hen toe komen. Maar dat is vaak helemaal niet zo! Om klanten te trekken zul je actief bezig moeten zijn met marketing. Stem deze marketing af op je doelgroep, zodat je de juiste mensen bereikt. Adverteer bijvoorbeeld in de lokale krant, of zet social media in om de doelgroep te bereiken.

Ontbreken van een financiële buffer

Een andere veelgemaakte fout van horecaondernemers is het feit dat ze geen financiële buffer hebben. Zeker in het eerste jaar of misschien wel de eerste jaren zul je geen winst maken. En dan is het belangrijk dat je een financiële buffer hebt om dit op te vangen. Als je je eigen horecazaak start, ben je veel geld kwijt aan goede horeca apparatuur, meubels en inventaris. En die heb je niet zomaar terugverdiend. Daarom is het slim om een reserve te hebben waaruit je je inkomen kunt aanvullen.

Geen verzekeringen voor de risico’s

Er zijn een heleboel risico’s die ervoor kunnen zorgen dat je je bedrijf moet sluiten, zoals brand, diefstal, waterschade of inbraak. En je kunt zelf natuurlijk ook ziek worden. Veel horecaondernemers denken dat dit hen niet zo snel zal gebeuren, en doen hier dus ook niks mee. Maar het is ontzettend belangrijk om hier verzekeringen voor af te sluiten. Mocht er iets voorvallen, dan verklein je de kans aanzienlijk dat je je horecazaak moet sluiten. Verdiep je dus in alle mogelijke risico’s en verklein deze.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie