image Fiets van de zaak: hoe wordt dat fiscaal gezien geregeld? image Waarom is het afsluiten van een autoverzekering verplicht?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Ik wil mijn boot laten registreren

Wanneer je een boot hebt gekocht bij Jachtmakelaardij kappers en heeft alle aandachtspunten bij het kopen van een boot gevolgd, zal je willen dat de boot wordt geregistreerd en dat er staat dat jij de eigenaar van de boot bent.  Dit doe je door middel van een teboekstelling van de boot. Wanneer je dit gedaan hebt zal je boot een brandmerk krijgen met een uniek identificatienummer. Wanneer dit is gebeurd zal de boot in een openbaar register geplaatst worden van het kadaster. In dit artikel geven wij je o.a. voordelen en tips bij het registeren van je boot. 

Welke boten kunnen geregistreerd worden?

In principe kunnen alle soorten boten geregistreerd worden in het kadaster dat betekend dus dat; woonboten, zeiljachten en alle andere vaartuigen registreert kunnen worden. 

Kan een boot die nog in aanbouw is geregistreerd worden?

Voordat je een hypotheek voor een boot gaat afsluiten is het verplicht dat de boot in het kadaster wordt opgenomen. Dat betekent dat ook boten die nog in aanbouw zijn geregistreerd kunnen worden, daarbij moet wel gezegd worden dat wanneer je de boot registreert in het kadaster je niet gelijk vastgesteld wordt als eigenaar van de boot. Je wordt pas eigenaar van de boot als de eigendomsoverdracht wordt vastgelegd in het contract met de werf. 

Wanneer je in het buitenland woont kan je dan je schip laten registeren in Nederland? 

Op het moment dat je in het buitenland woont zal je een postadres in Nederland nodig hebben om je boot te laten registreren, dit mag daarbij gezegd niet alleen een postbusadres zijn. Op het moment dat je kiest voor een binnenvaart registratie, zal je moeten kunnen laten zien dat je boot een ligplaats heeft in Nederland. 

Wat voor voordelen heeft het?

Er zitten verschillende voordelen aan het registeren van je boot in het kadaster. Het grootste voordeel is; wanneer je de boot geregistreerd hebt in het kadaster kom je in aanmerking om een hypotheek te vragen voor je boot. Daarbij krijg de boot een brandmerk ofwel registratienummer op het schip. Stel dat je boot gestolen wordt (wat je natuurlijk niet hoopt maar wel kan gebeuren) zal het brandmerk het voor de politie het een stuk makkelijker maken om je boot terug te vinden. Ook kan je wanneer de boot is geregistreerd een zeebrief aanvragen. Een zeebrief is een soort van paspoort voor het schip. Als laatste krijg je bij een binnenvaart registratie een eigendomscertificaat van de boot wat natuurlijk ook erg fijn is. 

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie